Perheiden Liikuntalauantait

Valokuvaaja Liisa Karling

1.4.2018 käynnistyi Pohjois-Savon Liikunnan vetämä, ESR-rahoitteinen Perheiden Liikuntalauantait Kuopio 2018-2019 -hanke. Hanke jatkuu elokuun 2019 loppuun saakka. Hankkeessa on mukana yhdeksän kuopiolaista seuraa. Kuopion kaupunki rahoittaa hanketta ja on mukana hankkeessa.
 

Perhetapahtuma Kuopio-hallilla la 1.9.2018 klo 10-14 Kuopio Maratonin yhteydessä

Ennen säännöllisen Perheiden Liikuntalauantai -toiminnan käynnistymistä hankkeessa toteutetaan kaikille kuopiolaisille perheille avoin ja maksuton Perhetapahtuma Kuopiohallilla lauantaina 1.9.2018 klo 10-14. Perhetapahtuma järjestetään Kuopio Maratonin yhteydessä. Perhetapahtumassa innostetaan kuopiolaisia perheitä osallistumaan 8.9. käynnistyviin Liikuntalauantaihin ja tarjoillaan perheille eri lajeista vinkkejä kotona liikkumiseen perheenä. Perhetapahtumassa ovat mukana TV: stä tutut Maltti ja Valtti ja ohjelmassa mm. lapsille maksuton Minimaraton! Ei ennakkoilmoittautumista.

Perheiden Liikuntalauantait la 8.9.2018 alkaen

Hankkeessa toteutetaan syyskuusta 2018 alkaen kaikille kuopiolaisille perheille avoimet ja maksuttomat Perheiden Liikuntalauantait (Liikuntalauantaiden esite yllä ja toteutuskalenteri esitteessä sekä näkyvillä yllä). Kukin hankkeessa mukana oleva seura vastaa neljän peräkkäisen Liikuntalauantain toiminnan toteuttamisesta. Toiminta on eri lajien parissa tapahtuvaa, monipuolista, kaikenikäisille ja kaikentaitoisille osallistujille soveltuvaa liikunnallista tekemistä. Aikuinen vastaa mukanaan tuomistaan lapsista/nuorista, osallistujia ei ole vakuutettu toiminnan järjestäjien puolesta. Aikuinen voi olla niin oma vanhempi/vanhemmat kuin isovanhempi, isosisar, kummi, tuttava, naapuri, ym. Riittää, kun tulet paikalle liikkumiseen soveltuvassa varustuksessa, tarvittavat välineet järjestäjillä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Ensimmäinen toimintakausi on 8.9.-2018-25.5.2019. Liikuntalauantaissa perheet pääsevät kokeilemaan eri lajeja samanaikaisesti eri-ikäisten lasten kanssa. Tavoitteena on juurruttaa toiminta pysyväksi, jotta jokaisella kuopiolaisella perheellä on jatkossakin mahdollisuus perheen yhteiseen ja maksuttomaan viikoittaiseen harrastukseen. Lisäksi eri lajien kokeilujen kautta niin lapset kuin aikuisetkin voivat löytää itselleen mieluisan lajin, harrastuksen ja/tai osallistumisen paikan. Seurojen rooli laaja-alaisessa hyvinvoinnin edistämisessä, osallisuuden tukemisessa ja syrjäytymisen ehkäisyssä vahvistuu - tietoisuus seurojen tarjoamista monista mahdollisuuksista lisääntyy.

Tulevaisuusillat kuopiolaisille yhdistyksille ti 20.11.2018 ja ti 29.1.2019

Hankkeen kolmantena toimintamuotona toteutetaan kaksi kaikille kuopiolaisille yhdistyksille ja muille kiinnostuneille tahoille suunnattua, osallistujille maksutonta Tulevaisuusiltaa. Iltoihin kutsutaan Kuopion kaupungin edustajia. Illoissa ideoidaan uusia, yhdistysten yhteistyöllä käynnistettäviä, kuopiolaisille työikäisille suunnattuja hyvinvointipalveluja. Uuden ideoidun toiminnan pilotoinnista kiinnostuneille yhdistyksille järjestetään suunnittelun jatkoilta. Tulevaisuusilloissa on myös koulutukselliset osuudet, illassa 1 tuotteistamisesta ja illassa 2 uuden toiminnan pilotoinnin rahoitusmahdollisuuksista.

Tulevaisuusiltojen esite alla.

Lisätietoja hankkeesta Pohjois-Savon Liikunnan hankehenkilöstöltä:

Niina Markkanen
Hankepäällikkö (osa-aikainen) ja seurakehittäjä
gsm: 050 322 3971
niina.markkanen@pohjois-savonliikunta.fi

Hanna Holopainen
Tuotekehittäjä (osa-aikainen) ja lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä
gsm: 040 048 8756
hanna.holopainen@pohjois-savonliikunta.fi