Perheiden Liikuntalauantait

Pohjois-Savon Liikunnan vetämänä käynnistyi 1.4.2018 ESR-rahoitteinen Perheiden Liikuntalauantait Kuopio 2018-2019 -hanke. Hanke jatkuu elokuun 2019 loppuun saakka. Hankkeessa on mukana yhdeksän kuopiolaista seuraa ja Kuopion kaupunki on hankkeessa mukana ja rahoittamassa hanketta.

Perheiden Liikuntalauantait la 8.9.2018 alkaen

Hankkeessa toteutetaan syyskuusta 2018 alkaen kaikille kuopiolaisille perheille avoimet ja maksuttomat Perheiden Liikuntalauantait. Kukin hankkeessa mukana oleva seura vastaa neljän peräkkäisen Liikuntalauantain toiminnan toteuttamisesta. Toiminta on eri lajien parissa toteutettua monipuolista, eri-ikäisille osallistujille soveltuvaa, matalan kynnyksen liikunnallista tekemistä. Aikuinen vastaa mukanaan tuomistaan lapsista/nuorista ja aikuinen voi olla niin oma vanhempi/vanhemmat kuin isovanhempi, isosisar, kummi, tuttava, naapuri, ym.

Ensimmäinen toimintakausi jatkuu toukokuun 2019 lopulle. Tavoitteena on juurruttaa toiminta pysyväksi, jotta jokaisella kuopiolaisella perheellä on jatkossakin mahdollisuus yhteiseen ja maksuttomaan viikoittaiseen harrastukseen. Lisäksi eri lajien kokeilujen kautta niin lapset kuin aikuisetkin voivat löytää itselleen mieluisan lajin, harrastuksen ja/tai osallistumisen paikan. Liikuntalauantait tarjoavat perheille yhteistä laatuaikaa ohjatusti liikkuen ja perheillä on mahdollisuus tulla kokeilemaan eri lajeja samanaikaisesti eri-ikäisten lasten kanssa. Seurojen rooli laaja-alaisessa hyvinvoinnin edistämisessä, osallisuuden tukemisessa ja syrjäytymisen ehkäisyssä vahvistuu - tietoisuus seurojen tarjoamista monista mahdollisuuksista lisääntyy.

Perhetapahtuma la 1.9.2018 Kuopio Maratonin yhteydessä

Ennen säännöllisen Perheiden Liikuntalauantai -toiminnan käynnistymistä hankkeessa toteutetaan kaikille kuopiolaisille avoin ja maksuton Perhetapahtuma lauantaina 1.9.2018 Kuopio Maratonin yhteydessä. Perhetapahtuman aikataulu tarkentuu touko-kesäkuussa. Perhetapahtumassa innostetaan kuopiolaisia perheitä osallistumaan Liikuntalauantaihin ja tarjoillaan perheille eri lajien pelisovelluksien ja harjoitteiden muodossa vinkkejä kotona liikkumiseen perheenä. Ja mikä hienoa, mukana Perhetapahtumassa ovat myös TV: stä tutut Maltti ja Valtti!

Kuopiolaisten yhdistysten ideoivat ja koulutukselliset Tulevaisuusillat 2019

Kolmantena hankkeen toimintamuotona toteutetaan kaksi kaikille kuopiolaisille yhdistyksille suunnattua, avointa ja osallistujille maksutonta Tulevaisuusiltaa. Illoissa ideoidaan yhdistysten yhteistyöllä käynnistettäviä, kuopiolaisille työikäisille suunnattuja, uusia matalan kynnyksen hyvinvointipalveluja. Työikäisten ryhmän sisällä voidaan tehdä kohdennuksia. Ideoitujen uusien tuotteiden pilotoinnista kiinnostuneille yhdistyksille pidetään suunnittelun jatkoilta. Tulevaisuusilloissa on myös koulutukselliset osuudet.

Lisätietoja hankkeesta Pohjois-Savon Liikunnan hankehenkilöstöltä:

Niina Markkanen
Hankepäällikkö (osa-aikainen) ja seurakehittäjä
gsm: 050 322 3971
niina.markkanen@pohjois-savonliikunta.fi

Hanna Holopainen
Tuotekehittäjä (osa-aikainen) ja lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä
gsm: 040 048 8756
hanna.holopainen@pohjois-savonliikunta.fi