Työkuntoon-hankkeen Väliseminaari Kuopiossa ma 24.4.2017 klo 9.00-16.00

Hankkeen Väliseminaariin ilmoittautuminen on auennut, kutsu ja ohjelma alla. Seminaariin mahtuu 90 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisohjeet kutsussa ja ilmoittautumaan pääset tämän hankkeen etusivun vasemman reunan valikosta. Tervetuloa!

 

TYÖKUNTOA, SOSIAALISTA OSALLISUUTTA, OSAAMISTA

- YHTEISTYÖLLÄ -

 

Pohjois-Savon Liikunnan hallinnoima kaksivuotinen ESR-rahoitteinen Työkuntoon -hanke käynnistyi 1.4.2016. Hankkeen osatoteuttajana on Huoltoliitto ry. Hankkeen kuntarahoittajakuntina ja siten hankkeen toiminta-alueena ovat Iisalmi, Kiuruvesi, Kuopio, Rautavaara, Siilinjärvi ja Tuusniemi. Pääkohderyhminä ovat hankekuntien a) työikäiset työttömät ja työelämän ulkopuolella olevat sekä heidän perheet ja b) kolmannen sektorin toimijat (yhdistykset), jotka hankkeen kehitysprosessien tukemina käynnistävät uusia matalan kynnyksen liikunta- ja toimintaryhmiä työikäisille ja perheille.


Hankkeen tavoitteena on innostavalla otteella osallistaa a) -pääkohderyhmää ja myönteisten osallisuuden kokemusten ja vaikuttavan toiminnan tuotoksena vahvistaa työikäisten työkuntoa ja kokonaisten perheiden hyvinvointia. Osallistujien sosiaaliset verkostot vahvistuvat. Lisäksi hankkeella vahvistetaan kolmannen sektorin toimijoiden roolia ennaltaehkäisevien matalan kynnyksen hyvinvointipalvelujen tuottamisessa.
 

Työkuntoon -hankkeen toimenpiteet toteutetaan kahdessa toisiinsa nivoutuvassa toimintakokonaisuudessa, Innostamossa ja Kehittämössä, joiden tarkempiin sisältöihin pääset tutustumaan vasemman reunan valikosta.

Hankkeen a) -pääkohderyhmää ohjataan kuntien yhteistyöverkostojen ja Innostamon avointen tapahtumien kautta kohdennettuihin ryhmiin ja niistä edelleen hankekuntien kolmannen sektorin toimijoiden käynnistämiin matalan kynnyksen ryhmiin ja kiinnittymään paikkakunnan yhdistystoimintaan laajemminkin. Näin on tavoitteena rakentaa käytännön kokeiluiden ja saatujen kokemusten kautta uudenlainen toiminnallinen polku työkaluksi ennaltaehkäisevään työhön.
 

Lisätietoja hankkeesta:

Niina Markkanen
Pohjois-Savon Liikunta ry
Hankepäällikkö
niina.markkanen@pohjois-savonliikunta.fi
050-322 3971

Uutisia

Rautavaaran Iskun Touhulauantait käynnistyvät la 8.4.

13.3.2017
Kaikille rautavaaralaisille avoimet ja maksuttomat Rautavaaran Iskun Touhulauantait starttaavat nuorisotiloilta la 8.4. klo 12. Teemana "Virpomavitsaillen" ja mahdollisuus lumikenkäkokeiluun.

Kiuruveden Urheilijoiden Kunnon Ryhmän maalis-huhtikuun ohjelma on valmistunut

27.2.2017
Kiuruvetiset työikäiset - tervetuloa osallistumaan maksutta perjantaisin klo 10-11 kokoontuvaan Kunnon Ryhmään.

Perheiden Lajilauantaiden yleisurheilun lauantait käynnistyivät

20.2.2017
Lauantaina 18.2. siirryttiin Iisalmen Perheiden Lajilauantaissa tutustumaan neljänteen lajiin, yleisurheiluun. Iisalmen Visan innostava vetäjäkaarti toteutti mainion Lajilauantain peli-, juoksu- ja hyppyharjoitesisällöin noin 40 osallistujalle.

Vuorelan Kunnon Yhdessä (ihan) Pihalla ryhmä käynnistyy Simpan Majalla ke 15.3. klo 14

2.2.2017
Kaikki siilinjärveläiset ovat tervetulleita osallistumaan uuteen Vuorelan Kunnon luonto-hyötyliikuntaryhmään. Osallistuminen on maksutonta ja ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua. Ensimmäisellä kerralla luvassa on talvinen ulkoilupäivä.

Kiuruveden Kunnon Ryhmän kevätkauden ohjelma julkaistu

12.12.2016
Työikäisten Kunnon Ryhmän kokoontumisten kevätkausi käynnistyy Kiuruveden liikuntahallin edustalta pe 13.1. klo 10 sauvakävelyllä/kävelyllä.