Pohjois-Savon Urheilugaala järjestetään Kuopion kaupunginteatterissa 29.1.2015

6.11.2014

Toinen Pohjois-Savon Urheilugaala järjestetään Kuopion kaupunginteatterissa torstaina 29.1.2015. Tilaisuuden järjestää Pohjois-Savon Liikunta ry ja toisena isäntänä on Pohjois-Savon Liitto. Vastaavia maakunnallisia palkitsemistilaisuuksia järjestetään ympäri Suomea.

Pohjois-Savon Urheilugaalassa mm. palkitaan vuoden 2014 maakunnan parhaita urheilijoita ja urheiluvaikuttajia. Urheilu- ja liikuntaväkeä odotetaan saapuvaksi 200-250 henkilöä teatterin uusiin tiloihin.

Pohjoissavolaisilla on mahdollisuus ehdottaa palkittavia

Pohjois-Savon Urheilugaalan palkintokategoriat vuoden 2014 palkittavista ovat:

  • Vuoden urheilija
  • Vuoden valmentaja
  • Vuoden joukkue
  • Savolainen urheiluteko
  • Taustavoima-palkinto
  • Vuoden nuorisourheiluseura
  • Vuoden nuori urheilija
  • Elämänura-palkinto
  • Kuntien vuoden liikuttajat

Vuoden parhaan urheilijan, valmentajan ja joukkueen valitsee Savon Sanomien asiantuntijaraati.

Kuopion Urheilutoimittajien Kerho valitsee Savolainen urheiluteko ja Taustavoima-palkittavat. Pohjois-
Savon kuntien vuoden liikuttajat palkitaan myös tässä tilaisuudessa ja valinnan tekevät kunnat itse.

Pohjois-Savon Liikunnan urheilugaalaraati valitsee Vuoden nuorisourheiluseuran, Vuoden nuoren urheilijan
sekä Elämänura-palkinnon saajan. Näihin kolmeen kategoriaan on pohjoissavolaisilla mahdollisuus tehdä ehdotuksia nettilomakkeella.

Kuopion kaupunginteatteri jatkaa yhteistyökumppanina

Pohjois-Savon Liikunta ja Kuopion kaupunginteatteri ovat sopineet yhteistyöstä Pohjois-Savon Urheilugaalaan liittyen ja tämä on jatkumoa ensimmäisestä gaalasta. Kuopion kaupunginteatteri toteuttaa tilaisuuden juonnon sekä esitykset.

Yhteistyön jatkaminen on teatterinjohtaja Pekka Laasosen mielestä luonnollista. ”Ajatukseni kulttuuritoimijoiden ja urheilukentän tiiviimmästä yhdessä tekemisestä on otettu Pohjois-Savossa todella hienosti vastaan ja erilaisia yhteistyökuvioita on päästy jo toteuttamaankin. Tätä taustaa vasten on helppo lähteä mukaan Pohjois-Savon Urheilugaalan toteuttamiseen viime kerran tapaan."

Pohjois-Savon Liikunnan aluejohtaja Risto Kovanen on mielissään yhteistyön jatkumisesta teatterin uusissa tiloissa. ”Olimme erittäin tyytyväisiä ensimmäisen Pohjois-Savon Urheilugaalan viihteelliseen sisältöön, jonka teatterin huippuammattilaiset toteuttivat. Nyt käytössämme on myös viimeisin teatterialan tekniikka, joten odotan näyttävää tilaisuutta. Urheilugaalaan osallistuminen on varsinkin maakunnan urheiluseuroille hieno tapa huomioida omia edustusurheilijoitaan ja muita seuratoimijoita.”

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan