Kunnon Askel siirtyy Kunnonpaikkaan Etelä-Siilinjärvelle

23.1.2016

Rantareittejä pitkin juostaan myös Kunnon Askeleen uusissa maisemissa Kunnonpaikan ympäristössä
Rantareittejä pitkin juostaan myös Kunnon Askeleen uusissa maisemissa Kunnonpaikan ympäristössä

Pohjois-Savon Liikunnan kehittämä ja toistakymmentä vuotta toteuttama naisten keväinen Kunnon Askel - liikuntatapahtuma siirtyy Kuopiosta Kunnonpaikkaan Siilinjärven Vuorelaan. 12. Kunnon Askel järjestetään 20. toukokuuta 2016 Kunnonpaikassa ja lähitienoolla viiden sekä kymmenen kilometrin reitteinä. Naisten hauskan liikunnallisen tapahtuman perusluonne säilyy entisenlaisena, mutta siihen tulee lisää uutta oheisohjelmaa.

Pohjois-Savon Liikunnan aluejohtaja Risto Kovanen kertoo, että Kunnon Askeleessa ei osallistujia laiteta ajan perusteella paremmuusjärjestykseen, vaikka maalialueella ajanottokello onkin näkyvissä.

- Merkityt reitit voi taivaltaa juosten tai kävellen omaa vauhtia. Palkituiksi eivät tule välttämättä reitin nopeimmin taivaltaneet vaan palkintoja jaetaan esimerkiksi reipashenkisestä kannustavasta asenteesta ja mukavista asuista. Pääasia on liikunnallinen yhdessäolo perjantai-illan kauniissa kevätmiljöössä. Uskon ja toivon tapahtuman houkuttelevan Kunnonpaikkaan ainakin 500 osallistujaa. Viime vuosina heitä on ollut noin 400 ja parhaimmillaan jopa 700.

Kovasen mukaan Kunnon Askeleen siirrolla Etelä-Siilinjärvelle haetaan uutta ympäristöä, joka houkuttelisi osallistujia laajemmalta maakunnasta kuopiolaisten lisäksi.

- Kunnonpaikka tarjoaa oivallisen liikunnallisen ja luonnonläheisen ympäristön tapahtumalle sekä sen iltajatkoille. Siellä on korkeatasoista majoitus-, ravintola-, kylpylä-, rantasauna-, kuntosali- ja muuta virkistymistilaa suurellekin osallistujajoukolle. Samoin pihapiiristä löytyy tilaa oheistapahtumille sekä yhteistyökumppaneille.

Aiempaa monipuolisempi tapahtuma
 

Kunnonpaikan markkinointi- ja myyntijohtaja Saku Määttä on mielissään Pohjois-Savon Liikunnan ratkaisusta valita Kunnonpaikka Kunnon Askelen tyyssijaksi. Hänen mielestään tapahtumapaikan vaihto tuo uusia kehittämismahdollisuuksia suuremmaksi kokonaisuudeksi sekä ohjelmasisällöltään että osallistujamäärältään.

- Illan aloittava kävely- ja hölkkätapahtuma säilyy edelleen pääroolissa, mutta sen yhteyteen paketoidaan monenlaista muutakin aktiviteettia niin sisä- kuin ulkotiloissa alkaen kylpylä- ja hemmotteluhoitopalveluista ranta- ja savusaunomiseen, ravintola- ja kotaruokailuun sekä illanistujaisiin tansseineen. Tapahtuma kohdennetaan naisille. Pitää jatkossa miettiä, millaiset tapahtumat saisivat miehet joukoittain yhteisliikuntaan, koska nykyisin naiset lienevät aktiivisempia, toteaa Saku Määttä.

Haastekampanja käynnistyy
 

Hänen mukaansa Kunnon Askeleen reitti suunnitellaan kevään mittaan kulkemaan kauniita, vaihtelevia ja turvallisia reittejä pitkin.

- Järvinäköalaa tulee varmasti. Tähtäämme Kunnon Askeleen vakiintumiseen Kunnonpaikkaan eli kyseessä ei ole yksivuotinen kokeilu. Aloitamme jo tammikuussa laajan haastekampanjan kautta maakunnan yritysten ja yhteisöjen osallistumiseksi tapahtumaan.

- Kunnonpaikan strategiassa ja toimintasuunnitelmassa on viidestä seitsemään suurta tapahtumaa vuosittain. Osan järjestämme itse, osan toteutamme yhteistyötahojemme kanssa. Kunnon Askeleessa kumppaninamme on myös Kuopion Maratonin ja Finland Ice Marathonin tapahtumajärjestäjänä kunnostautunut Pohjois-Savon Liikunta, sanoo Määttä.

 

Lisätietoja:

Risto Kovanen
Pohjois-Savon Liikunta
p. 040 705 8897
email: risto.kovanen@pohjois-savonliikunta.fi 

Saku Määttä
Kunnonpaikka
p. 044 747 0691
email: saku.maatta@kunnonpaikka.com