Finland Ice Marathonin järjestäjät luottavaisia

16.2.2016

Finland Ice Marathonin tapahtumapäällikkö Marko Heikkinen ja Kuopion Luisteluseuran huoltovastaava Ari Toivanen piipahtivat tänään Kuopion Matkustajasatamassa tarkkailemassa tilannetta.
Finland Ice Marathonin tapahtumapäällikkö Marko Heikkinen ja Kuopion Luisteluseuran huoltovastaava Ari Toivanen piipahtivat tänään Kuopion Matkustajasatamassa tarkkailemassa tilannetta.

Vuoden 2016 Finland Ice Marathonin järjestelyt etenevät alkuperäisen suunnitelman mukaisesti ja tällä hetkellä tapahtumaan on ilmoittautunut yhteensä lähes 300 luistelijaa ja pyöräilijää. Lähipäivien sää ratkaisee kilpaillaanko tapahtumassa kokonaisella 12,5 vai lyhyemmällä 7,5 kilometrin radalla.

Kallavesi sai teräksisen mustan jääpeitteen kerralla tammikuussa. Jää vahvistui nopeasti kovilla pakkasilla ja ilman lumisateita. Rata saatiin tuolloin loistavaan kuntoon Kuopion kuntatekniikan liikelaitos Mestar:n työntekijöiden voimin ja rata avattiin luistelijoiden iloksi ennätysaikaisin 8. tammikuuta. Viime viikon lauha sää ja räntäsateet kuitenkin laittoivat hienosti alkaneen luistelukauden lyhyelle tauolle.

Tämänhetkisten säätietojen valossa radan kunnostusryhmä työstää täyspitkää 12,5 kilometrin rataa valmiiksi kisaviikolle. Radan kunnostuksesta vastaavalla Mestar:lla on käytössään tehokkaat ja parhaat mahdolliset työkoneet sekä vuosikymmenten kokemus laadukkaan radan rakentamisesta.

– Radan tilanne näyttää tällä hetkellä valoisalta Kuopioon luvattujen pakkasten myötä. Radan reunat on nyt tuettu lumivalleilla, jotta lisää vettä ei pääse radalle. Rata on monilta osin jo kuiva ja pakkasten myötä rataa päästään taas työstämään kuntoon, vahvistaa työnjohtaja Kai Aho.

Kuopion Luisteluseuran pikaluistelujaoston pitkäaikainen puheenjohtaja ja vuodesta 1984 saakka Finland Ice Marathonin järjestelyissä mukana ollut kilpailunjohtaja Timo Oinonen on luottavainen tapahtuman onnistumisesta.

– Pari viikkoa sitten 7,5 kilometrin osuus oli 32-vuotiaan tapahtuman historiansa parhaassa kunnossa. Uskon radan olevan hyvässä kunnossa myös kilpailussa, koska höylättävää teräsjäätä on kymmeniä senttejä. Tulevana viikonloppuna nähdään tarkemmin onnistutaanko koko 12,5 kilometrin radasta saamaan tarpeeksi laadukas, vai tyydytäänkö 7,5 kilometrin mittaiseen rataan, Oinonen kommentoi luottavaisena.

Koululaisluisteluun ennätysmäärä oppilaita, kilpailijoita mukana 8 eri maasta

Puolitoista viikkoa ennen tapahtuman alkua ennakkoon on ilmoittautunut lähes 300 osallistujaa. Tällä hetkellä suosituin matka on 50 kilometrin luistelu niin sauvoilla kuin ilman. Finland Ice Marathonin kuninkuusmatkalle 200 kilometrille on 16.2. mennessä ilmoittautunut 11 luistelijaa. Mukana on jälleen luistelijoita muun muassa Hollannista, Venäjältä, Yhdysvalloista, Virosta ja Norjasta. Yhteensä osallistujia saapuu Kuopioon kahdeksasta eri maasta.

Finland Ice Marathonin ohjelmaan on otettu tänä vuonna merkittävä uusi laji Nastapyöräily. 100 ja 50 kilometrin matkoille on ilmoittautunut tällä hetkellä yhteensä 21 pyöräilijää. Pyöräilykilpailu järjestetään perjantaina 26.2. ja ainutlaatuinen kilpailu ajetaan luisteluradalla.

- Finland Ice Marathonin osatapahtumista Koululaisluisteluun on ilmoittautunut 7 000 oppilasta, mikä tekee tapahtumasta Pohjois-Savon suurimman koululiikuntatapahtuman. Kuopion koulujen lisäksi osallistujia on tulossa muun muassa Siilinjärveltä ja Leppävirralta. Perjantain Kuutamoluistelun tunnelma jätkänkynttilöineen ja ilotulituksineen sävähdyttää varmasti niin paikallisia kuin matkailijoitakin, muistuttaa Pohjois-Savon Liikunnan tapahtumapäällikkö Marko Heikkinen.

Tapahtuman järjestäjät ovat erittäin motivoituneita ja luottavaisia tapahtumaviikon läpiviemisestä, niin Koululaisluistelun, Nastapyöräilyn, Kuutamoluistelun, Minimarathonin kuin varsinaisen Finland Ice Marathonin suhteen. Poikkeusjärjestelyistä tai muutoksista ilmoitetaan hyvissä ajoin tapahtuman nettisivuilla.

Ennakkoilmoittautuminen tapahtuman nettisivuilla päättyy maanantaina 22.2. Paikan päällä ilmoittautuminen onnistuu 26.–27.2. kilpailukansliassa Kuopion Matkustajasatamassa. Lyhyemmille matkoille ilmoittautuneita nähdään totutusti sankoin joukoin vielä tapahtumapäivänä.

--

Lisätietoja:

Kai Aho
ratamestari
044 718 5009

Marko Heikkinen
tapahtumapäällikkö
050 325 2977

Timo Oinonen
kilpailunjohtaja
0500 671 227