Pohjois-Savon Urheilugaalalle oma palkinto

23.1.2017

Pohjois-Savon Liikunnan aluejohtaja Risto Kovanen esittelee maakunnan oman Urheilugaalan uutta tunnuspalkintoa.
Pohjois-Savon Liikunnan aluejohtaja Risto Kovanen esittelee maakunnan oman Urheilugaalan uutta tunnuspalkintoa.

Pohjois-Savon Urheilugaala saa Suomen tasavallan 100-vuotisjuhlavuonna oman tunnuspalkinnon, joka jaetaan jatkossa gaalassa palkittaville. Palkinnon on suunnitellut Savonia Muotoilun opiskelija Jussi Ruotsalainen.

Lähtökohtana oli, että palkinnosta haluttiin selkeä ja näyttävä. Materiaalivalinnoissa ja teeman suunnittelussa muotoilijalle annettiin vapaat kädet. Luonnosten jälkeen materiaaleiksi valikoitui puu ja metalli sekä teemaksi Kehittyminen. Näyttävä palkinto on halkaisijaltaan 15 cm, korkeutta palkinnolla on 30,5 cm ja se on noin 3,2 kilon painoinen.

- Työ alkoi luonnostelulla. Aluksi piirtämällä tavallisia arkisia esineitä ja sitten siirtymällä itse aiheeseen, koska piirtäminen tuntui luontevalta ja helpolta tavalta ilmaista omia ajatuksia. Alun viidestä eri teemasta jatkoluonnosten jälkeen lopulliseksi teemaksi valittiin Kehittyminen, joka sopi syntyneistä teemoista mielestäni parhaiten Urheilugaalan omaan graafiseen ilmeeseen, Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelija Jussi Ruotsalainen kertoo prosessin etenemisestä.

Kehittyminen-teema kertoo nimensä mukaisesti ihmisen sekä urheilijan kasvusta ja kehittymisestä, pyrkimyksestä päästä sille seuraavalle tasolle. Se kertoo siitä, kuinka joskus kehitystä tapahtuu isolla rintamalla ja joskus pienemmällä, välillä nopeasti jollain tietyllä osa-alueella ja välillä hitaammin, mutta kuitenkin kokonaisvaltaisesti. Yhtä kaikki, työtä tekemällä pääsee eteenpäin.

68-sivuinen käsiohjelma esittelee pohjoissavolaisen liikunnan ja urheilun historiaa

Maakunnan oman Urheilugaalan järjestäjänä toimiva Pohjois-Savon Liikunta on kerännyt syksyn ja talven aikana pohjoissavolaisilta urheiluseuroilta sekä lehtien kuva-arkistoista liikunta- ja urheiluaiheisia kuvia seurojen historiasta. Suomi 100 -teeman mukaisesti tavoitteena oli kerätä sata kuvaa ja tämä tavoite täyttyi reippaasti. Sadasta kuvasta on koottu Pohjois-Savon Urheilugaalan käsiohjelma, joka esittelee kattavasti maakunnan urheilun ja liikunnan historiaa. Kuvat ovat esillä myös Kuopion kaupunginteatterin diginäytöillä gaalan aikana.

- Kuvissa on esillä yli 30 eri lajia ja lähes 50 eri pohjoissavolaista urheiluseuraa, joten käsiohjelmamme tuo laajasti esille koko maakunnan urheilun ja liikunnan lajikenttää. Haluamme kiittää kaikkia kuvia toimittaneita tahoja, jotta käsiohjelman teko tuli mahdolliseksi, Pohjois-Savon Liikunnan tapahtumapäällikkö Marko Heikkinen kiittelee.

Pohjois-Savon Urheilugaala järjestetään Kuopion kaupunginteatterilla perjantaina 27.1. Tilaisuuden juontaa urheilupersoona Aki Tuovinen ja Kuopion kaupunginteatterin näyttelijä Mikko Rantaniva.