Finland Ice Marathonin valmistelut etenevät normaalissa aikataulussa

11.1.2018

Finland Ice Marathonin valmistelut etenevät normaalissa aikataulussa

Leudosta alkutalvesta huolimatta tapahtuman järjestelyt etenevät normaalissa aikataulussa. Matkustajasatamassa sijaitsevan tapahtuma-alueen jäänmittauksia on tehty 11.1. aamulla ja jään vahvistaminen alueella alkaa perjantaina 12.1.2018, nimenomaan satama-altaan kohdalla.

Radan jäädytystilannetta voi seurata verkossa

Kallaveden luistelurata on helmikuun lopulla järjestettävän Finland Ice Marathon -tapahtuman lisäksi myös yleisessä käytössä. Luonnonjäällä luistelu onkin yksi Kuopion suosituimmista ja kiinnostavimmista talviaktiviteeteista.

”Radan tilanteesta on tullut paljon kyselyitä varsinkin tällä viikolla. Nyt menossa on jäädytys- ja vahvistusvaihe, mutta pakkasjaksoilla työt etenevät hyvinkin ripeästi. Luistelukauden avautumisesta tiedotetaan heti, kun rata voidaan olosuhteiden puitteissa avata turvallisesti”, kertoo ratamestari Kai Aho ja kehottaa seuraamaan jäädytyksen vaiheita alueen matkailusivustolta, osoitteessa www.kuopiotahko.fi

Tapahtuman hintaporras nousee seuraavan kerran 4.2.2018, mutta ilmoittautua voi aivan tapahtumapäivään saakka. Tänä vuonna jo 35. kerran järjestettävän Finland Ice Marathonin ohjelmassa on koululaisluistelut 21.-22.2, perjantain 23.2. nastapyöräily ja kuutamoluistelu sekä pääpäivän la 24.2.2018 luistelu, potkukelkkailu ja lasten Minimarathon. Viime vuonna lauantain kilpailuun osallistui yli 700 osallistujaa kymmenistä eri maista.

Lisätietoja:

 

Radan jäädytys / Mestar Liikelaitos

  • Ratamestari Kai Aho puh. 044 718 5009
  • kai.aho@mestar.fi

Finland Ice Marathon / Pohjois-Savon Liikunta ry

  • Risto Kovanen puh. 040 705 8897
  • risto.kovanen@pohjois-savonliikunta.fi
  • www.finlandicemarathon.com