Liikuntaa ja hyvinvointia koulupäivään. Pohjois-Savon Liikunnasta saat apua koulun liikuntamyönteisen toimintakulttuurin luomisessa. Etsimme yhdessä koulujen kanssa keinoja, joiden avulla koululaisten liikkumista voidaan lisätä.  Päivittäisen liikunta-aktiivisuuden lisääminen pitäisi näkyä koulun opetus- ja työsuunnitelmassa.

Lue lisää Liikkuvasta koulusta

Pohjois-Savon Liikunta tarjoaa varhaiskasvattajille runsaasti erilaista koulutusta, työskentelitpä sitten päiväkodissa, perhepäivähoitajana tai kerho-ohjaajana. Omalle työyhteisölle suunnattu koulutus on tehokas keino edistää lasten päivittäistä liikkumista. Järjestämme tilauksesta kaikkia koulutuksiamme. Näiden lisäksi voit osallistua avoimiin koulutuksiin. 

Lue lisää 

Pohjois-Savon Liikunta on mukana toteuttamassa kuntien ja liikunta/seuraväen yhteisiä foorumeita. Seura-, liikunta- ja yhdistysfoorumeiden ideana on järjestetää kokoontumisia ja luoda yhteistyötä paikallisten toimijoiden kesken. Esimerkkinä Kuopion seurafoorumi, joka kokoontuu 3-5 kertaa vuodessa.

Kunnat voivat hakea taloudellista avustusta paikallisilta ELY-keskuksilta lasten ja nuorten sekä aikuisten terveyttä edistävän liikunnan paikallisiin kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia mahdollisuuksia sekä terveytensä kannalta liian vähän liikkuvien aktivointi liikunnalliseen elämäntapaan.

Tutustu taloudellisten tukien muotoihin