Perheiden Liikuntalauantait

Ajankohtaista

Toisena lajina miekkailu!

3.10.2018
Miekkailun ensimmäinen kerta 6.10.2018 Vuoro 1. klo 10.00-11.10 tai toinen vuoro 2. klo 11.20-12.30.

Tule mukaan hankkeen Tulevaisuusiltoihin kouluttautumaan ja ideoimaan lennokkaasti uutta toimintaa kuopiolaisille työikäisille

1.10.2018
Tulevaisuusillat on suunnattu kuopiolaisille yhdistyksille ja muille kiinnostuneille tahoille. Ensimmäisen ti 20.11. illan koulutusosuuden teemana yhdistysten toimintamuotojen tuotekortit ja palveluprosessin kuvaus.

Perheiden Liikuntalauantaiden uinnin kerrat (4) houkuttivat uinnin pariin 340 eri henkilöä!

1.10.2018
Kuopion Uimaseura ry onnistui mainiosti Perheiden Liikuntalauantaiden neljän ensimmäisen kerran toteutuksessa. Kiitos Kuopion Uimaseuralle ja seuran yhteyshenkilölle Tualle.

Hienot 168 osallistujaa ensimmäisessä Liikuntalauantaissa!

10.9.2018
Liikuntalauantaiden 8.9. avauskerta Niiralan uimahallilla keräsi runsaasti kuopiolaisia perheitä ensimmäiselle uinnin kerralle. Uinnin kertojen ohjauksesta vastaa Kuopion Uimaseura ry. Lauantaina 15.9. klo 16:30 uidaan jälleen.

Perheiden Liikuntalauantait starttaa uinnilla 8.9.

7.9.2018
Kaikille kuopiolaisille perheille avoimet ja maksuttomat Liikuntalauantait käynnistyvät uinnilla, Niiralan uimahallilla la 8.9.2018 klo 16.30-18.30.

Hankkeen Tulevaisuusillat kuopiolaisille yhdistyksille

PDF-tiedostoEsite Tulevaisuusillat.pdf (612 kB)

1.4.2018 käynnistyi Pohjois-Savon Liikunnan vetämä, ESR-rahoitteinen Perheiden Liikuntalauantait Kuopio 2018-2019 -hanke. Hanke jatkuu elokuun 2019 loppuun saakka. Hankkeessa on mukana yhdeksän kuopiolaista seuraa. Kuopion kaupunki rahoittaa hanketta ja on siinä mukana.

 

PERHETAPAHTUMA

Hankkeen Perhetapahtuma toteutettiin Kuopio-hallilla lauantaina 1.9.2018 klo 10-14 Kuopio Maratonin yhteydessä. Tapahtuma oli kaikille kuopiolaisille perheille avoin ja maksuton ja osallistujia oli reilusti yli 200. Perhetapahtumassa innostettiin kuopiolaisia perheitä osallistumaan 8.9. käynnistyviin Liikuntalauantaihin ja annettiin perheille vinkkejä yhdessä liikkumiseen. Tapahtumassa olivat mukana TV: stä tutut Maltti ja Valtti.

PERHEIDEN LIIKUNTALAUANTAIT

Hankkeen Perheiden Liikuntalauantait käynnistyivät lauantaina 8.9.2018 jatkuen lauantaihin 25.5.2019 saakka. Toiminnalle on tavoitteena saada jatkumoa. Ensimmäiselle 8.9. uinnin kerralle tuli mainiot 168 osallistujaa. Liikuntalauantait ovat kaikille kuopiolaisille perheille avoimia ja maksuttomia (toiminnan esite ja kalenteri yllä). Kukin hankkeessa mukana oleva seura vastaa neljän peräkkäisen Liikuntalauantain toiminnan toteuttamisesta. Toiminta on eri lajien parissa tapahtuvaa, monipuolista, kaikenikäisille ja kaikentaitoisille osallistujille soveltuvaa liikunnallista tekemistä. Aikuinen vastaa mukanaan tuomistaan lapsista/nuorista, osallistujia ei ole vakuutettu toiminnan järjestäjien puolesta. Aikuinen voi olla niin oma vanhempi/vanhemmat kuin isovanhempi, isosisar, kummi, tuttava, naapuri, ym. Riittää, kun tulet paikalle liikkumiseen soveltuvassa varustuksessa, tarvittavat välineet löytyvät järjestäjiltä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Liikuntalauantaissa perheet pääsevät kokeilemaan eri lajeja samanaikaisesti eri-ikäisten lasten kanssa ja Liikuntalauantait tarjoavat kaikille mahdollisuuden perheen yhteiseen viikoittaiseen harrastukseen. Lisäksi eri lajien kokeilujen kautta niin lapset kuin aikuisetkin voivat löytää itselleen mieluisan harrastuksen ja/tai seuran, jonka toimintaan kiinnittyä. Seurojen rooli laaja-alaisessa hyvinvoinnin edistämisessä, osallisuuden tukemisessa ja syrjäytymisen ehkäisyssä vahvistuu - tietoisuus seurojen tarjoamista monista mahdollisuuksista lisääntyy.

YHDISTYSTEN TULEVAISUUSILLAT

Hankkeen kolmantena toimintamuotona toteutetaan kaksi kaikille kuopiolaisille yhdistyksille ja muille kiinnostuneille tahoille suunnattua, osallistujille maksutonta Tulevaisuusiltaa. Iltoihin kutsutaan Kuopion kaupungin edustajia. Illoissa ideoidaan uusia, yhdistysten yhteistyöllä käynnistettäviä, kuopiolaisille työikäisille suunnattuja hyvinvointipalveluja. Uuden ideoidun toiminnan pilotoinnista kiinnostuneille yhdistyksille järjestetään suunnittelun jatkoilta. Tulevaisuusilloissa on myös koulutukselliset osuudet: illassa 1 ti 20.11.2018 tuotteistamisesta ja illassa 2 ti 29.1.2019 uuden toiminnan pilotoinnin rahoitusmahdollisuuksista.

Tulevaisuusiltojen esite yllä.

Lisätietoja hankkeesta Pohjois-Savon Liikunnan hankehenkilöstöltä:

Niina Markkanen
Hankepäällikkö (osa-aikainen) ja seurakehittäjä
gsm: 050 322 3971
niina.markkanen@pohjois-savonliikunta.fi

Hanna Holopainen
Tuotekehittäjä (osa-aikainen) ja lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä
gsm: 040 048 8756
hanna.holopainen@pohjois-savonliikunta.fi