Perheiden Liikuntalauantait

Ajankohtaista

Toukokuussa yleisurheillaan Kuopion Reippaan mukana

30.4.2019
Viimeisen lajin vuoro ja pääsemme yleisurheilemaan Kuopion Reippaan mukana Väinölännimen urheilukentällä.

Huhtikuu liikutaan Oheisharjoittelukeskuksella

4.4.2019
Seuraavat neljä lauantaita liikutaan riemukkaasti Jarmo Malisen vauhdittamana Oheisharjoittelukeskuksella.

Talvilomalla viikolla 10 ei Perheiden Liikuntalauantaita!

5.3.2019
Muistutuksena kaikille, että viikko 10 talvilomaillaan ja huilataan Perheiden Liikuntalauantaiden osalta. Nautitaan siis talvesta ja ulkoilusta! Jatketaan taas voimistelun parissa viikolla 11.

Maaliskuussa voimistellaan 2.3. alkaen!

27.2.2019
Kuopion Reippaan Voimistelijat ohjaavat maaliskuun Perheiden Liikuntalauantait 2.3., 16.3., 23.3 ja 30.3. Klo 10.00-11.30.

Helmikuussa jalkapalloillaan Pallokissojen vetämissä Perheiden Liikuntalauantaissa!

31.1.2019
Huomioi muuttunut kellonaika klo 9.30-11.00. La 2.2., 9.2, 16.2 ja 23.2.

1.4.2018 käynnistyi Pohjois-Savon Liikunnan vetämä, ESR-rahoitteinen Perheiden Liikuntalauantait Kuopio 2018-2019 -hanke. Hanke jatkuu elokuun 2019 loppuun saakka. Hankkeessa on mukana yhdeksän kuopiolaista seuraa. Kuopion kaupunki rahoittaa hanketta ja on siinä mukana.

 

PERHETAPAHTUMA

Hankkeen Perhetapahtuma toteutettiin Kuopio-hallilla lauantaina 1.9.2018 klo 10-14 Kuopio Maratonin yhteydessä. Tapahtuma oli kaikille kuopiolaisille perheille avoin ja maksuton ja osallistujia oli reilusti yli 200. Perhetapahtumassa innostettiin kuopiolaisia perheitä osallistumaan 8.9. käynnistyviin Liikuntalauantaihin ja annettiin perheille vinkkejä yhdessä liikkumiseen. Tapahtumassa olivat mukana TV: stä tutut Maltti ja Valtti.

PERHEIDEN LIIKUNTALAUANTAIT

Hankkeen Perheiden Liikuntalauantait käynnistyivät lauantaina 8.9.2018 jatkuen lauantaihin 25.5.2019 saakka. Toiminnalle on tavoitteena saada jatkumoa. Ensimmäiselle 8.9. uinnin kerralle tuli mainiot 168 osallistujaa. Liikuntalauantait ovat kaikille kuopiolaisille perheille avoimia ja maksuttomia (toiminnan esite ja kalenteri yllä). Kukin hankkeessa mukana oleva seura vastaa neljän peräkkäisen Liikuntalauantain toiminnan toteuttamisesta. Toiminta on eri lajien parissa tapahtuvaa, monipuolista, kaikenikäisille ja kaikentaitoisille osallistujille soveltuvaa liikunnallista tekemistä. Aikuinen vastaa mukanaan tuomistaan lapsista/nuorista, osallistujia ei ole vakuutettu toiminnan järjestäjien puolesta. Aikuinen voi olla niin oma vanhempi/vanhemmat kuin isovanhempi, isosisar, kummi, tuttava, naapuri, ym. Riittää, kun tulet paikalle liikkumiseen soveltuvassa varustuksessa, tarvittavat välineet löytyvät järjestäjiltä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Liikuntalauantaissa perheet pääsevät kokeilemaan eri lajeja samanaikaisesti eri-ikäisten lasten kanssa ja Liikuntalauantait tarjoavat kaikille mahdollisuuden perheen yhteiseen viikoittaiseen harrastukseen. Lisäksi eri lajien kokeilujen kautta niin lapset kuin aikuisetkin voivat löytää itselleen mieluisan harrastuksen ja/tai seuran, jonka toimintaan kiinnittyä. Seurojen rooli laaja-alaisessa hyvinvoinnin edistämisessä, osallisuuden tukemisessa ja syrjäytymisen ehkäisyssä vahvistuu - tietoisuus seurojen tarjoamista monista mahdollisuuksista lisääntyy.

YHDISTYSTEN TULEVAISUUSILLAT

Hankkeen kolmantena toimintamuotona toteutetaan kaksi kaikille kuopiolaisille yhdistyksille ja muille kiinnostuneille tahoille suunnattua, osallistujille maksutonta Tulevaisuusiltaa. Iltoihin kutsutaan Kuopion kaupungin edustajia. Illoissa ideoidaan uusia, yhdistysten yhteistyöllä käynnistettäviä, kuopiolaisille työikäisille suunnattuja hyvinvointipalveluja. Uuden ideoidun toiminnan pilotoinnista kiinnostuneille yhdistyksille järjestetään suunnittelun jatkoilta. Tulevaisuusilloissa on myös koulutukselliset osuudet: illassa 1 ti 20.11.2018 tuotteistamisesta ja illassa 2 ti 29.1.2019 uuden toiminnan pilotoinnin rahoitusmahdollisuuksista.

Tulevaisuusiltojen esite yllä.

Lisätietoja hankkeesta Pohjois-Savon Liikunnan hankehenkilöstöltä:

Niina Markkanen
Hankepäällikkö (osa-aikainen) ja seurakehittäjä
gsm: 050 322 3971
niina.markkanen@pohjois-savonliikunta.fi

Hanna Holopainen
Tuotekehittäjä (osa-aikainen) ja lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä