VOK I tason koulutus

Pohjois-Savon Liikunta järjestää yhteistyössä lajiliittojen kanssa Valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen (VOK) I tason koulutusta. VOK-kokonaisuus koostuu 12 teemakoulutuksesta, oppimistehtävistä ja käytännössä oppimisesta sekä lajiosasta lajiliiton edellyttämällä tavalla suunniteltuna.


 

Valmentajaklinikat

Valmentajaklinikat ovat kaikille eri lajien ohjaajille ja valmentajille suunnattuja lyhytkoulutuksia, jossa käsitellään teemaa demojen ja luentojen kautta. Koulutukset järjestetään pääasiassa Kuopiossa ja tavoitteena on saada oppia eri lajeilta eri käytännön harjoitteista. Kouluttajina toimivat sekä paikalliset että valtakunnalliset alansa huiput ja osaajat.


 

Liikuntaleikkikoulu ohjaajakoulutus

Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutus on laaja tietopaketti lasten liikunnasta. Koulutuksesta ohjaaja saa Liikuntaleikkikoulun ohjaajan oikeudet ja käyttöönsä neljän kauden liikuntaohjelman. Koulutuksen jälkeen Liikuntaleikkikoulu käynnistetään yhdistyksessä kerhomuotoisena harrastustoimintana. Yhdistyksen puheenjohtajan tulee hyväksyä toiminnan käynnistäminen. Liikuntaleikkikoulun vastuuohjaajana voi toimia 18-vuotiaana ja apuohjaajana voi toimia 16-vuotias. Koulutukseen voidaan siis ottaa jo 16 vuotta täyttäneitä mukaan, mutta alle 18-vuotias ei saa vetää kerhoa yksin.


 

Lasten liikunnan ohjaajakoulutuskokonaisuus

Koulutus on suunnattu matalan kynnyksen harrastustoiminnan ohjaajille. Koulutus sopii aloitteleville seuraohjaajille, mutta se antaa eväitä kokeneemmillekin seuraohjaajille. Osat 2 ja 3 soveltuvat hyvin myös opettajille.