Lasten liikunnan ohjaajakoulutuskokonaisuus

Koulutus on suunnattu matalan kynnyksen harrastustoiminnan ohjaajille. Koulutus sopii aloitteleville seuraohjaajille, mutta se antaa eväitä kokeneemmillekin seuraohjaajille. Osat 2 ja 3 soveltuvat hyvin myös opettajille.

OSA 1. TERVETULOA LASTEN LIIKUNNAN OHJAAJAKSI 2h

Koulutuksesta saat ensimmäiset työkalut lasten liikunnan ohjaukseen. Koulutuksessa paneudutaan ohjaajan tehtäviin ja merkitykseen liikuntaan innostajina. Osallistuja saa avaimia positiivisen ja turvallisen ilmapiirin luomiseen, hyvin organisoidun liikuntatuokion suunnitteluun, leikin ohjaamiseen sekä vanhempien kanssa toimimiseen.

OSA 2. MONIPUOLINEN LASTEN LIIKUNTA 2h

Koulutuksessa syvennytään monipuolisen liikunnan merkitykseen lapsen ja nuoren kokonaisvaltaisessa kehityksessä. Koulutuksessa tutustutaan aktiivisesti pelaten ja leikkien erilaisiin keinoihin toteuttaa liikuntaa monipuolisesti. Koulutuksessa tutustutaan myös tuokio- ja kausisuunnitelmien tekemiseen. Koulutus soveltuu kokeneemmille ohjaajille, pienten lasten valmentajille sekä opettajille.

OSA 3. FYYSINEN TOIMINTAKYKY LASTEN LIIKUNNASSA 2h

Koulutus perustuu fyysisen toimintakyvyn sekä sen vaikutuksiin lasten ja nuorten hyvinvointiin ja terveyteen. Koulutus antaa ohjaajalle käytännon edeoita peleistä ja leikeistä, joilla lasten fyysisen kunnon eri osa-aslueita voi kehittää. Koulutuksesssa tutustutaan erilaisiin ohjaustyyleihin ja liikunnallisen elämäntavan muodostumiseen. 

Lisätietoa: Tiina Heikkinen, tiina.heikkinen(at)pohjois-savonliikunta.fi p.044 717 7011