Liikunnallisen elämäntavan edistäminen esillä yhteistyötapaamisessa Kuopiossa

15.3.2023

Pohjois-Savon Liikunta, Suomen Olympiakomitea ja Pohjois-Savon hyvinvointialue kutsuivat kunnat ja maakuntaliiton Liikkuen läpi elämän-tapaamiseen Kuopion Saanaan. Tilaisuudessa keskusteltiin mm. eri toimijoiden roolista liikunnan edistämisen pelikentällä ja niistä toimenpiteistä, joilla saataisiin liikkumista lisättyä Pohjois-Savossa. Yhteinen näkemys oli, että pitää uskaltaa ajatella isosti ja rakentaa pohjoissavolainen malli, johon nyt koolla olleet toimijat sitoutuvat vahvasti liikunnallisen elämäntavan edistämiseksi. Liikunta on elintärkeä osa kansalaisten hyvinvoinnin edistämistä ja tarvitsemme tulevaisuudessa yhdessä sovittuja koko maakuntaan ulottuvia toimenpiteitä. Ensimmäinen ja tärkein askel on otettu ja jatkoa seuraa!

Järjestäjien edustajina paikalla olivat mm. Pohjois-Savon Liikunnan aluejohtaja Risto Kovanen, Suomen Olympiakomitean yksikönjohtaja Petri Keskitalo ja Pohjois-Savon hyvinvointialuejohtaja Marko Korhonen. Muita osallistujia olivat Pohjois-Savon liiton tuore maakuntajohtaja Tytti Määttä, maakuntahallituksen pj. Mira Kokkonen sekä runsaasti kuntajohtajia ja kuntien liikuntatoimen virkahenkilöitä.   

 Lisätietoja tilaisuudesta PSL:n aluejohtaja Risto Kovanen
risto.kovanen@pohjois-savonliikunta.fi ja 0407058897 

Harri Korhonen, Petteri Ristikangas, Henri Ruotsalainen, Petri Keskitalo, Juha Piiroinen, Kaisa Larjomaa, Pekka Vähäkangas, Mira Kokkonen, Matti Raatikainen, Marianna Tarhala, Tytti Määttä, Risto Kovanen, Timo Hyötyläinen, Marko Korhonen, Janne Hentunen. Tilaisuuteen osallistui kuntaedustajia myös etänä Teamsin välityksellä. Kuva: Tanja Tukiainen
Tytti Määttä Maakuntajohtaja Pohjois-Savon liitto
Marko Korhonen Hyvinvointialuejohtaja Pohjois-Savon hyvinvointialue