Olympiapäivä 6.9. käynnistää valtakunnallisen harrastusviikon

27.8.2021

Harrastusviikko 6.-12.9. lähestyy vauhdilla! Harrastusviikon käynnistää 6.9. liikunnan ja urheilun teemapäivä, mikä on tänä vuonna myös Olympiapäivä. Sen järjestämiselle Suomen Olympiakomitea on saanut KOK:lta luvan. Kansainvälisesti Olympiapäivää vietetään 23.6. ja siksi sitä ei ole Suomessa aiemmin juuri juhlistettu. Nyt 1.kertaa Suomessa virallisesti järjestettävä Olympiapäivä sijoittuu valtakunnalliselle Harrastusviikolle, mikä käynnistää syksyn harrastuskauden Harrastamisen Suomen mallin mukaisesti.

Suomen Olympiakomitea toivoo, että paikallisesti seurat ja koulut tarttuvat Olympiapäivän järjestämiseen, vaikka pienestikin. Se voi tarkoittaa oman luokan tai seuran joukkueen kesken omia ”Olympialaisia”, vaikka ihan tavallisen koulupäivän tai harjoitusten yhteydessä. Kyse voi myös olla paikallisesta yhteistyöstä eri tahojen kesken. Leikkimielellä, ilolla ja innostuksella tietenkin!

Olympiakomitea järjestää itsekin tapahtuman Olympiastadionilla, minne saapuu n. 900 oppilasta Helsingin alakouluista. Haluamme levittää liikkumisen iloa ja innostusta Olympiapäivän teeman mukisesti: ”Harrastamisen kipinä voi muuttaa koko elämän”.

Tietoa Olympiapäivästä ja vinkkejä sen järjestämisen tueksi: www.olympiakomitea.fi/olympiapaiva