Pohjois-Savon Järjestöfoorumi la 4.9. Varkauden kirjastolla ja etäyhteydellä

24.8.2021

Lauantaina 4.9.2021 järjestetään Pohjois-Savon Järjestöfoorumi -tapahtuma teemalla Järjestöt mukana muutoksessa. Tapahtuma järjestetään Varkauden kirjastolla ja siihen voi osallistua myös etäyhteydellä. 

Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille pohjoissavolaisille yhdistys- ja järjestötoimijoille. Tilaisuuden järjestää Pohjois-Savon Järjestöneuvosto sekä Järjestöjen sote-muutostuki. 

Tapahtuma alkaa klo 10 ja päättyy klo 13.

Ohjelmassa on puheenvuoroja ja työpajoja yhteistyön edellytyksistä ja hyödyistä niin järjestöjen välisissä kuin julkishallintoakin koskevissa yhteyksissä, erityisesti sote-uudistusten keskellä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

Pohjois-Savon Järjestöfoorumi, syksy 2021  (https://www.pohjoissavolaiset.fi/tapahtuma/jarjestofoorumi-2/)

Pohjois-Savon Järjestöneuvosto kokoaa yhteen maakunnan yhdistysten voimat, asiantuntemuksen ja verkostot sekä pyrkii edistämään kaikkien yhdistysten toimintaedellytyksiä Pohjois-Savossa. Järjestöneuvostossa on 14 jäsentä ja 14 varajäsentä eri yhdistysaloilta, sekä asiantuntijaedustajia esimerkiksi Pohjois-Savon maakuntaliitosta sekä Pohjois-Savon Sairaanhoitopiirin Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tiimistä. Järjestöneuvosto on aloittanut toimintansa vuonna 2019.

Järjestöjen sote-muutostuki on Sosten (Suomen sosiaali ja terveys ry) hallinnoimaa toimintaa, jolla tuetaan yhdistyksiä ja järjestöjä sote-uudistukseen liittyvässä toimintaympäristön muutoksessa.

Pohjois-Savon Järjestöfoorumi - Järjestöt mukana muutoksessa! -tapahtuman ohjelmassa on järjestäjien puheenvuorojen lisäksi tilannekatsaus VATE:n aloittamiseen Pohjois-Savossa, sekä esimerkki keskisuomalaisen järjestöyhteistyön onnistumisista. Työpajoissa osallistujat pääsevät pohtimaan mihin ja miten järjestöt voivat vaikuttaa, miten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen näyttäytyy järjestöjen toiminnassa, sekä millainen on järjestöyhteistyön ohje Pohjois-Savossa.

LISÄTIETOJA:

Nelli Reinikainen
Järjestökoordinaattori
Pohjois-Savon Järjestötietopalvelu - pohjoissavolaiset.fi
p. 044 243 9000, pohjoissavolaiset@pssotu.fi

https://www.pohjoissavolaiset.fi/jarjestoille-ja-yhdistyksille/jarjestoyhteistyo/jarjestoneuvosto/