Uusia jäseniä Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleriaan

14.10.2021

Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleriaan on vuoden 2021 osalta nimetty neljä henkilöä. Päätökset on tehnyt Varkauden Urheiluseurat ry:n hallitus. 

Palkitsemiset ja kukitukset suoritettiin koronapandemian vuoksi pienimuotoisessa kahvitilaisuudessa keskiviikkona 13.10.


Kunniagalleriaan on nimetty numerolla 25. Matti Venäläinen, joka on palkittu vuonna 1966 pesäpallon lyöjäkuninkaana. Toinen galleriaan nimetty myös Puurtilan Kisa-Poikia edustanut pesäpalloilija Heikki Kilpeläinen palkittiin vuoden -66 mestaruussarjan lukkarina. Edesmenneiden pesismiesten puolesta palkitsemisten vastaanotot suorittivat omaiset.

Jääkiekkotuomarina kansallisella ja myös kansainvälisellä tasolla loistanut Kari ”Kippari” Nieminen pokkasi palkitsemistilaisuudessa kunniagallerian taulun nro 27. Pitkään Varkauden Jääkiekkotuomarit ry:n puheenjohtajana toiminut Nieminen on palkittu ottelukauden 1993-1994 jääkiekon SM-liigan parhaana tuomarina.

Hyvin laaja-alaisesti suomalaista ja varkautelaista liikunta- ja urheilutoimintaa tutkinut yleisurheilutaustan omaava Varkauden Tarmon kasvatti, liikuntasosiologian professori Hannu Itkonen on nimetty Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleriaan numerolla 28.

Kuvassa: Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagallerian kunniakirjoja olivat ottamassa vastaan Matti Venäläisen tytär Inka-Riitta Jantunen, Hannu Itkonen, Heikki Kilpeläisen puoliso Marja-Liisa Kilpeläinen ja Kari Nieminen. (Kuva: Varkauden Urheiluseurat ry / Viivi Keinänen)

Lisätietoja:

Varkauden Urheiluseurat ry
Hannu Kiminkinen, puheenjohtaja
puh. 0500 279 926 
hannu.kiminkinen@co.inet.fi