Perheille- hanke on aloittanut toimintansa Pohjois-Savossa

7.5.2024

Huhtikuun alussa käynnistyi koko Pohjois-Savon alueella toimiva maakunnallinen liikkumisen edistämisen hanke: Perheille-hanke.  Euroopan Unionin osarahoittamassa hankkeessa lisätään perheiden osallisuutta, hyvinvointia, tukea arkeen ja kiinnittymistä yhteiskuntaan. Rahoitus hankkeelle on myönnetty Etelä-Savon ELY-keskuksesta EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakauden 2021-2027 Euroopan sosiaalirahastosta (ESR+). Hankkeessa ovat mukana kumppanina Pohjois-Savon hyvinvointialue. Hankkeelle kohdistuu myös Pohjois-Savon kehittämisrahaston rahoitusta.

PERHEILLE-hankkeessa edistetään perheiden liikkumista ja hyvinvointia kaikissa Pohjois-Savon kunnissa. Toimenpiteinä ovat perhekurssitoiminta, perhetapahtumat sekä perheliikuntatoiminnan edistäminen seuroissa. Hankkeen kesto on 1.4.2024-31.3.2027.

Hankkeen kohderyhmä ovat pohjoissavolaiset perheet sekä maakunnan seurat ja järjestöt. Hankkeessa toteutetaan neljä toimintakautta, joiden aika perhetapahtumat ja perhekurssit toteutuu kaikissa Pohjois-Savon kunnissa. Ensimmäiset perhetapahtumat järjestetään jo toukokuussa 2024. Ensimmäisellä toimintakaudella perhekurssit toimivat Iisalmessa, Lapinlahdella, Pielavedellä ja Keiteleellä. 

Tavoitteena on myös, että haavoittuvassa elämäntilanteessa olevat perheet osallistuvat ja kokevat osallisuutta sekä kiinnittyvät paremmin yhteiskuntaan.


Hankkeen perheliikuttajina toimivat Pohjois-Savon Liikunnan Kalle Tenhunen ja Marjukka Siponen

Lue lisää hankesivulta
https://www.pohjois-savonliikunta.fi/hankkeet/perheille-hanke/