Seurantalomaisessa käytössä olevien tilojen korona-avustushaku on auennut!

27.8.2020

Opetus- ja kulttuuriministeriö on 24.8.2020 avannut seurantalojen korona-avustuksen haun. Hakukriteereissä on huomioitu järjestöjen näkemyksiä mm. seurantalon määrittelyssä.

Toiminnan seurantalomaisuus edellyttää, että

  • talo on rakennettu seurantaloksi tai työväentaloksi ja taloa käytetään vapaaseen kansalaistoimintaan
  • vaihtoehtoisesti rakennus on kylätalo tai kaupunginosatalo, jossa on ainakin yksi suuri kokoontumistila ja sitä palvelevia yleisiä tiloja
  • ainakin suurinta osaa rakennuksesta käytetään yhdistystoiminnan tilana, kokoontumistilana ja juhlatilana
  • tilojen vuokraamisesta saatavia tuottoja käytetään talon ylläpitoon, kunnossapitoon ja korjauksiin
  • tilat eivät voi olla kokonaan vuokrattuna kaupalliseen toimintaan, yritykselle tai kunnalle

Avustus on tarkoitettu seurantalomaisessa käytössä olevia taloja ylläpitävien yhteisöjen ja säätiöiden tukemiseen koronapandemian aiheuttamassa tilanteessa. Avustus myönnetään kohdennettuna yleisavustuksena seurantalojen ylläpidosta ja huoltokorjauksista aiheutuviin kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 13.3.2020 jälkeen. Avustusta voidaan käyttää 31.3.2021 saakka. Avustus on haettavissa 18.9.2020 asti. Avustuksiin voidaan käyttää yhteensä enintään 1,5 miljoonaa euroa. Älä jätä hakemuksen tekoa viimeiseen hakupäivään 18.9.2020, jotta sähköinen hakujärjestelmä ei ylikuormittuisi. Lisätietoja ja ohjeistus on OKM:n verkkosivuilta tästä.



Lisätietoja:

Opetus- ja kulttuuriministeriö, kulttuuriasiainneuvos Päivi Salonen (puh. 02953 30281), torstaisin ja perjantaisin klo 8.30 – 10.