Leppävirran Viri on ehdolla valtakunnallisen Pohjola-palkinnon saajaksi

10.10.2011

Viri on kuuden seuran joukossa, jotka esitellään TV 2:n SISU-ohjelmassa. Lähetys nähtävissä Yle Areenalla.

Äänestä Viri finaaliin Pohjola-palkinto Hyvälle seuralle 2011 kilpailussa

Katso videoklippi osoitteesta:

http://www.youtube.com/watch?v=lKwmCsAWraU

 

Aikataulu:

Ehdokkaat on julkaistu su 9.10. TV2:ssa klo 15:15-15:45 lähetettävässä SISU ohjelmassa. Ehdokkaat (ja esitysajat) ovat

Hämeenlinnan Jalkapalloseura (9.10.)
Vehkalahden Veikot (16.10.)
Leppävirran Viri (23.10.)  http://areena.yle.fi/video/1319386252357
Tampereen Ilves (6.11.)
Keravan Naisvoimistelijat (13.11.)
Tikkurilan Judokat (20.11.)

Heti kun kaikki seurat on esitelty, alkaa yleisöäänestys. Äänestysaika on 20.-27.11. ja äänestys tapahtuu Suomen Urheilugaalan nettisivuilla.

Muistakaa katsoa, äänestää ja tehdä työtä paikallisen urheiluseuran eteen!Paras seura finalisteista valitaan Urheilugaalassa 16.1.2012

Mikä on Pohjola-palkinto?

Pohjola-palkinto Hyvälle Seuralle on tunnustuspalkinto moniarvoiselle ja laadukkaalle seuratyölle. Sillä halutaan kannustaa niitä yli miljoonaa suomalaista, jotka tekevät työtä urheiluseuroissa.

Vuoden 2011 teemana on vapaaehtoisuus, joten hakemuksissa on katsottu kaiken muun ohella sitä kuinka hyvin seurassa on hoidettu vapaaehtoistoimintaa.

Miksi Pohjola-palkinto Leppävirran Virille

Pohjois-Savon Liikunnan perustelut Virin ehdokkuudelle:

LeVi tukee vahvasti kodin ja koulun kasvatustyötä. Seura katsoo asioita myös oman seuran ulkopuolelle ja tekee erinomaista yhteistyötä vanhempien ja koulun kanssa lasten liikunnan ja kasvatuksellisuuden eteenpäin viemiseksi. Yleisseuraan perustettu vanhempainryhmä, ViVa-klubi, ongelmanratkaisuryhmä yms ovat seikkoja joita toivoisimme löytyvän monesta seurasta. Nettisivuilta löytyy mm. kuvagalleria (lentopallojaoston kohdalla) ja kuvissa näkee hienoja tunteita, iloisia ilmeitä ja monipuolista toimintaa myös yli seuran perustoiminnan. Ohjattujen ryhmien lisäksi eri jaostojen välinen hyvä yhteistyö sekä koulun ja kodin mukaan ottaminen toimintaan on osoitus siitä että seura haluaa tukea lasten ja nuorten polkua elämän tiellä.

Pienen kunnan seura toimii koko kunnan liikuttajana. Leppävirran Viri (Viri) on yleisseura, jossa jaostojen välinen yhteistyö on erittäin aktiivista ja toimivaa, seura järjestää paljon myös omien lajiharrastusten ulkopuolista toimintaa, toteuttaa mm. koulun kanssa kampanjoita lasten liikkumisen edistämiseksi sekä seurassa on mm. aktiivinen vanhempainryhmä, joka koordinoi vapaaehtoisten toimintaa.

Seikat joilla pääpalkintoehdokkuutta perusteltiin:

Selkeä jaostojen välinen yhteistyö
- koko seuran yhteistyön edistämistä varten on perustettu ViVa-klubi, jonka tehtävänä on valmennustiedon- ja vaihdon sekä sijaistoiminnan koordinointi, yhteisten koulutusten järjestäminen jaostojen välillä, valmentaja -mentorointi sekä yli seurarajojen tapahtuvan yhteistyön ja kummiseuratoiminnan koordinointi

Toimintakolmio-ajattelu
- joukkuelajeissa joukkue = pelaaja, valmentaja, vanhemmat. Jos yksi osatekijä puuttuu, ei ole joukkuetta. Tämä on mielestämme hieno oivallus!

Nettisivut
Nettisivut ovat ajan tasalla, hyvin päivitetyt ja etenkin lentopallo- ja yleisurheilujaoston lentopallosivut ovat tutustumisen arvoiset (näkyvillä joukkue- ja pelitietojen lisäksi mm. kuukauden pelaaja, pelisäännöt, seuran toimintalinjaukset)

Vanhempainryhmä
Jokaisessa jaostossa on oma erillinen vanhempainryhmänsä, joiden toimintaa vetää seuran yhteinen vanhempainryhmän vetäjä. Näin vapaaehtoisten aktivointi ja rekrytointi on koordinoitua.

Reilu Peli
Reilun Pelin sääntöjä viedään seurassa eteenpäin aktiivisilla pelisääntökeskusteluilla. Lentopallojaoston junioritoimintaan liittyviä ongelma-ja riitatilanteita ratkaisemaan valitaan erillinen ongelmanratkaisuryhmä, johon kuuluvat seuran edustajat lentopallojaostosta sekä henkilöt, joita riita tai ongelma koskee. Ongelmanratkaisuryhmä kutsutaan tarvittaessa koolle ja sen käsittelyyn voidaan tuoda mikä tahansa Virin lentopallojaoston junioritoiminnan ongelma-/riitatilanne. Jos ryhmän toimivalta ei riitä asian ratkaisemiseen, viedään se edelleen seuran johtokunnan käsiteltäväksi.

Välkkyliikunta
Yhdessä koulutoimen kanssa on toteutettu Välkkyliikunta -projekti, jossa edistetään sekä tutkitaan lasten ja nuorten omaehtoista liikunnanharrastamista sekä seura/koululiikuntaa. Projektissa otettiin mukaan myös turvallisuusteema ja jokainen koululainen sai heijastimen, siitä nimi Välkkyliikunta.

Äänestä Viri finaaliin Pohjola-palkinto Hyvälle seuralle 2011 kilpailussa. Ole aktiivinen ja seuraa Sisu-ohjelmaa!

Tutustu Virin toimintaan:
http://leppavirranviri.sporttisaitti.com/