Juhlarahasto

PSL:n juhlarahasto vähävaraisten perheiden liikunnan tukemiseksi. 
Pohjois-Savon Liikunta täytti vuonna 2017 syksyllä 20-vuotta ja sen kunniaksi perustettiin juhlarahasto, jonka tarkoituksena on tukea pohjoissavolaisten vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastamista. Kohderyhmänä ovat ala- ja yläkouluikäiset lapset ja nuoret.

Rahaston kummina on hiihdon maailmanmestari ja olympiavoittaja Iivo Niskanen. Hän toteaa, että on hienoa olla mukana näin tärkeää tarkoitusta varten perustetussa rahastossa. Iivon mielestä on ensiarvoisen tärkeää, että kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus harrastaa liikuntaa jossakin haluamassaan lajissa. 

Pohjois-Savon Liikunta ry:n 20v-juhlarahaston säännöt: 

 1. Rahaston tarkoituksena on tukea vähävaraisia pohjoissavolaisia perheitä, joiden taloudellinen tilanne ei mahdollista lasten liikunnan harrastamista maksullisissa lajeissa. 
 2. Tuki on harkinnanvarainen ja tapauskohtainen kuitenkin niin, että tasavertaisuus toteutuu. Tuen myöntämiseen vaikuttavia tekijöitä: perheen äkillinen ja tilapäinen taloudellinen ahdinko (tulipalo, putkiremontti tms.), 
  muutos perhesuhteissa esim. avioero, yksinhuoltajuus, monilapsisuus, työttömyys. 
 3. Tukea voi hakea välttämättömiin varusteisiin, kk- ja kausimaksuihin, kilpailumaksuihin, bussikorttiin (jos muu kyyti tai omin voimin kulkeminen ei onnistu). 
 4.  Tukea ei makseta rahana vaan kohdennetaan suoraan laskulla maksettaviin kuluihin. 
 5. Kertaluonteinen tai jatkuva tuki(esim. luistimet tai kk-maksut). 
 6. Vapaamuotoinen hakemus, missä perhe itse kuvaa tilannettaan ja perusteita haettavalle tuelle. Seurayhteys tms. on kuvattava, jos ja kun maksu osoitetaan seuralle. Perhe toimittaa harrastuslaskun PSL:lle. 
 7. Vain yksi harrastus ja maksu (myös jatkuva)/lapsi tai nuori. Määrä maksimissaan 250 €/perhe. 
 8. Rahastoa kartutetaan lahjoituksin ja erilaisten tapahtumien tai tempausten kautta. 
 9. Hakemusten käsittelyistä ja päätöksistä vastaavat PSL:n aluejohtaja ja hänen varahenkilönsä. Hakemuksia käsitellään nopeasti ja aluejohtaja raportoi päätöksistä PSL:n hallituksen kokouksissa. 

Hakemukset sähköpostitse

risto.kovanen(a)pohjois-savonliikunta.fi 

Rahaston tilinumero on FI81 1797 3000 0184 56