Puijon Laturetken pääjärjestäjäksi Puijon Hiihtoseura

23.10.2014


Pohjois-Savon Liikunta ja Puijon Hiihtoseura järjesti tänään tiedotustilaisuuden koskien Puijon Laturetken tulevaisuutta.

Tiedotustilaisuuden pääuutisena kerrottiin Puijon Laturetken järjestelyvastuun siirtymisestä Pohjois-Savon Liikunnalta Puijon Hiihtoseuralle. PSL:n aluejohtaja Risto Kovanen valotti tilaisuudessa siirron taustoja ja tapahtuman historiaa. Pohjois-Savon Liikunta on toiminut Laturetken vastuullisena järjestäjänä vuodesta 2007 ja viime talven tapahtuma jouduttiin lumenpuutteen vuoksi perumaan kokonaan. Järjestäjän vaihto hiihtoväen osaaviin käsiin mahdollistaa tapahtuman kehittämistä entisestään.

Puijon Hiihtoseuran ja Puijon Kisojen tapahtumajohtaja Jarkko Ruhanen kertoi tapahtuman tulevaisuuden visioista. Puijon Laturetki 2015 järjestetään 7.3.2015 ja tapahtumassa hyödynnetään Puijon Kisoja varten tehtäviä väliaikaisrakenteita. Tämä tarkoittaa lähtö- ja maalialueen siirtymistä Puijon hiihtostadionille. Mäkihypyn maailmancupin osakilpailu alkaa Puijolla 9.3.2015. Nimensä mukaisesti Puijon Laturetki hiihdetään Puijon haasteellisessa, mutta komeassa ympäristössä olemassaolevaa latuverkostoa hyödyntäen. Alustavat hiihdettävät matkat tapahtumassa on 17 kilometriä ja 35 kilometriä. Tapahtumassa tulee olemaan myös lasten oma laturetki.

Lisätietoja tapahtumasta päivitetään Puijon Laturetken Internetsivuille