Pohjois-Savon Liikunnalla uusi harjoittelija

9.2.2015


Savon ammatti- ja aikuisopiston opiskelija Marjo Saarelainen aloitti 26.1. maanantaina harjoittelun Pohjois-Savon Liikunnalla.

Olen 20-vuotias opiskelija Savon ammatti- ja aikuisopistosta. Suoritan markkinointiviestinnän työssäoppimistani Pohjois-Savon Liikunnalla. Työskentelen pääasiassa Finland Ice Marathonin parissa. Etukäteen en osannut odottaa juuri mitään harjoittelulta, mutta odotan innolla mitä tuleman pitää. Toivon oppivani, mitä markkinointiviestintä pitää käytännössä sisällään ja haluaisin nähdä sen toimenpiteitä monipuolisesti. Tapahtuma on minulle jo lapsuuden koululaisluisteluista tuttu.

Opinnoissani olen tutustunut matkailualaan monipuolisesti ja vieraillut lähialueen yrityksissä. Ensimmäisenä vuonna käsittelimme kestävää kehitystä, liiketoimintaa ja viestinnän alkeita. Opintoihini on kuulunut myös englantia, ruotsia ja venäjän alkeita. Me ohjelmapalvelun tuottajat järjestimme ohjelmaa eräille 50-vuotissyntymäpäiville sekä suunnittelimme kaupunkisuunnistusta tutor-opiskelijoille. Minulla on ollut kaksi ensiapukurssia ja järjestyksenvalvoja- sekä kiipeilykurssit. Opintoni sisältävät myös matkailualan turvallisuuspassin. Kevättalvella matkustimme Leville, missä kävimme yritysvierailujen lisäksi laskettelemassa, lumikenkäilemässä ja moottorikelkkailemassa. Matkalla harjoittelimme opastusta. Lähempänä kesää kävimme ratsastamassa ja teimme kahden yön melontavaelluksen Kolovedelle.

Ensimmäisen vuoden työssäoppiminen oli kaikille pakollisena Best Western Hotel Savoniassa ravintolasalin puolella. Toinen vuosi on koostunut lähes kokonaan työssäoppimista. Olen ollut Angry Birds Activity Park Vuokatissa ja Ravintola Apteekkarissa Kuopiossa. Viimeksi mainitussa harjoittelussa ja sitä edeltävällä lyhyellä teoriajaksolla sain vastaavan hoitajan pätevyyden anniskeluravintolassa.