Finland Ice Marathon keräsi tuhansia liikkujia Kallaveden jäälle

27.2.2018


Finland Ice Marathon-tapahtuman jälkeen Kallaveden luonnonjääradat ovat vapaasti yleisessä käytössä. Kuopion kaupungin Kuntatekniikkaliikelaitos Mestar ylläpitää rataa niin kauan kuin radalla on turvallista ja sääolot sallivat. Radan kokonaispituus on nyt 12,5 km.

35. kertaa järjestetty Finland Ice Marathon sai kiitosta tapahtumaan osallistujilta. Kuopion matkustajasatamassa nähtiin noin 12 000 kävijää tapahtumaviikon aikana.

Tapahtuman avauksessa koululaisluisteluissa nähtiin kahden päivän aikana yhteensä noin 5 000 koululaista ja opettajaa.

Nastapyöräily säilytti suosionsa, kun tänä vuonna 25 km, 50 km ja 100 km matkoille starttasi yhteensä 43 pyöräilijää. 100 kilometrin kuninkuusmatkan voitti jo kolmannen kerran peräkkäin tavoin Toni Tähti.

Perjantai-illan kuutamoluistelu oli jälleen taianomainen tapahtuma jätkänkynttilöineen ja ilotulituksineen. Pimenevälle Kallaveden jäälle kerääntyi arviolta 5 500 - 6 000  kävijää illan aikana. 

Tapahtuman pääpäivänä lauantaina kuntoiltiin ja kisailtiin eri matkoilla. Kuninkuusmatkan voiton vei Kuopion Luisteluseuran Jarkko Koponen ja toiseksi seurakaveri Ossi Sippu. Miesten 100 km luistelussa kaksi parasta oli niin ikään Kuopion Luisteluseurasta Antero Kotijärven voittaessa ajalla 3.37.17, Joonatan Pappinen toinen ajalla 3.37.46. Viron Kuido Koppelille kolmas sija ajalla 3.37.57. Naisten satasen voittoon luisteli Susanna Ylinen ajalla 3.52.30.

Yhteensä nastapyöräilyyn, luistelumatkoille, potkukelkkailuun ja lasten Minimarathonille starttasi 652 osallistujaa 13 eri maasta. 

Kaiken kaikkiaan tapahtuma onnistui mainiosti ja "pienestä" pakkasesta huolimatta säät suosivat tapahtumaa tänä vuonna. Osallistujat saivat nauttia täysmittaisesta 12,5 kilometrin radasta. 

Tapahtumajärjestäjä Pohjois-Savon Liikunta haluaa kiittää Kuopion Luisteluseuraa ja Kuopion kaupunkia tapahtuman kumppanuudesta, kaikkia tapahtumaorganisaatioon kuuluneita henkilöitä, talkoolaisia, yhteistyökumppaneita sekä tietysti tapahtumaan osallistuneita. Toivottavasti viihdyitte. Nähdään taas ensi vuonna, kiittelee tapahtumapäällikkö Tanja Tukiainen. 

Vuoden 2019 Finland Ice Marathon järjestetään 20.-23.2.2019. Seuraa Finland Ice Marathonia myös Facebookissa sekä Instagramissa, jonne päivitämme tuoreimmat uutiset.

Finland Ice Marathon-tapahtuman jälkeen Kallaveden luonnonjääradat ovat vapaasti yleisessä käytössä. Kuopion kaupungin Kuntatekniikkaliikelaitos Mestar ylläpitää rataa niin kauan kuin radalla on turvallista ja sääolot sallivat. Radan kokonaispituus on nyt 12,5 km. Muistetaanhan radalla turvallisuus ja muiden liikkujien huomiointi! Mukavia luisteluhetkiä kaikille!