Unelmien liikuntapäivä kutsuu liikkumaan 10.5.!

16.4.2018


Toukokuun 10. päivä vietetään taas koko Suomen yhteistä liikuntapäivää. Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua. Vuonna 2018 erityisteemana on luonto.

Unelmien liikuntapäivä 10.5. tulee – haastamme kaikki mukaan!


Pohjois-Savon Liikunta on mukana Unelmien liikuntapäivässä yhdessä eri organisaatioiden, yhdistysten, seurojen, yritysten ja kuntatoimijoiden kanssa rakentamassa valtakunnallista liikkumisen juhlapäivää, joka rakentuu iloisista liikkumisen tapahtumista eri puolilla Suomea. Kannustamme kaikki omat jäsenjärjestömme ja yhteistyökumppanimme järjestämään liikkumisen tapahtumia. Tänä vuonna kannustamme erityisesti ulkona ja luonnossa liikkumiseen. Kaikki tavat liikkua ovat hyviä!

MITÄ MEIDÄN PORUKKAMME VOISI TEHDÄ?
Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen iloinen pop up -päivä, jolloin liikkua voi monin eri tavoin. Ideoikaa, miten juuri te voisitte olla mukana päivässä. Keinot voivat olla pieniä ja yksinkertaisia, mutta voitte myös ideoida jotain yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

IDEOIKAA OMA TAPAHTUMANNE:

  • Kokoa vaikka porukka ideoimaan: yhdessä on kiva toteuttaa
    • Haasta mukaan työkaverisi tai joku muu tuttusi – tai vaikka paikallinen yrittäjä. Yhteistyö antaa mahdollisuuksia uusiin avauksiin.
    • Tapahtumat voivat olla luontoretkiä, ulkotreenejä, metsäseikkailuja, pihapelejä, henkilökunnan virkistysretkeä, heräävän kevään luontobongauskisaa, keppijumppaa lähikentällä – vain taivas on rajana ideoille!
  • Kouluja, päiväkoteja ja kiinni olevia työpaikkoja kannustetaan omiin Unelmien liikuntapäivän etko-tapahtumiin (9.5.), jotka myös voi ilmoittaa karttapalvelussa.

ILMOITTAKAA TAPAHTUMANNE TAPAHTUMAKARTTAAN: www.unelmienliikuntapäivä.fi
Kaikkien ilmoittaneiden kesken arvotaan upeita palkintoja!  Lisäksi kaikkien 10.5. mennessä tapahtumansa kirjanneiden kesken jaossa superpalkintoja, mm. 5 vrk:n unelmaloma Kiilopäällä!!

  • kuka tahansa voi ilmoittaa liikkumisen tapahtuman tapahtumakartalle. Tapahtuma voi olla kaikille avoin tai vain omalle porukalle tarkoitettu.
  • tapahtuman voi ilmoittaa jo luonnosvaiheessa ”tarkemmat tapahtumatiedot myöhemmin” -viesteillä – näin viesti lähtee liikkeelle jo nyt
  • levittäkää tietoa, innostakaa ja kertokaa tapahtumastanne tutuille ja innostakaa ihmisiä mukaan!

Lisäksi aineistopankista löytyy bannereitten lisäksi julistepohjia, joissa voitte kertoa tapahtumastanne – tai viestittää koko päivästä innostusjulisteella.

  1. käyttäkää yhteistä tunnistetta #unelmienliikuntapäivä

Kaipaatteko julisteita paperisina?
Materiaaleja voi myös hakea erikseen Olympiakomitean toimistolta Helsingin Pitäjämäestä tai pyytää erikseen postitse.
Kysy lisää: anna.iso-ahola(a)olympiakomitea.fi.

Lisätiedot:
www.unelmienliikuntapäivä.fi
#unelmienliikuntapäivä

Taustaa

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on toteutettu jo kahtena vuonna liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivänä. Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään kokeilemalla uusiakin tapoja liikkua. Unelmien liikuntapäivä on täyttynyt iloisista tapahtumista ja tempauksista eri puolilla Suomea, viime vuonna kirjattiin 1 300 tapahtumaa, minkä lisäksi ihmiset liikkuivat päivän teeman mukaisesti muuten vain. Vuoden 2017 tapahtumajärjestäjiltä tehdyn kyselyn mukaan 90 % järjestäjistä on valmis järjestämään tapahtumia myös tulevana Unelmien liikuntapäivänä. Mukaan kutsutaan niin isoja toimijoita kuin yksittäisiä ihmisiä. Vuonna 2018 erityisteemana on luonto.

Olympiakomitea tukee koko kansan liikkumista. Innostamme eri-ikäisiä liikkumaan ja löytämään itselle sopivat tavat liikkua rohkaisemalla kokeiluihin ja yhdessä tekemiseen ja haastamme kaikki iloisesti liikkumaan Unelmien liikuntapäivänä! Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health päivää. Unelmien liikuntapäivää ovat edistämässä muun muassa liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatioiden verkostot, ja vuonna 2018 viestimme Metsähallituksen kanssa yhteistyössä erityisesti luontoteemalla.