Harrastusviikko tulee taas elokuussa

17.4.2019


Elokuun viimeinen viikko 26.8.-1.9.2019 on valtakunnallinen harrastusviikko kouluissa. Viikon idea on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa.

Harrastusviikon järjestäjäksi ilmoittautuminen on nyt käynnissä.

  • Vaihe 1. Koulut ilmoittautuvat mukaan kertovat millaisen harrastusviikon järjestävät ja nimeävät koulun yhteyshenkilön. On tärkeää, että koulut ilmoittautuvat, jotta osallistumisesta voidaan kertoa paikallisille järjestöille ja medialle. 
  • Vaihe 2. Yhdistykset ja seurat ottavat yhteyttä mukaan ilmoittautuneisiin kouluihin ja tarjoavat sisältöä harrastusviikolle.
  • Tukea ja ideoita yhteistyöhön saa Pohjois-Savon Liikunnan lasten ja nuorten aluekehittäjä Anne Kekäläiseltä. 
  • Lue lisää, hae vinkit toteutukseen ja lataa valmiit materiaalit www.harrastusviikko.fi 

Harrastusviikolla koulut avaavat ovensa eri harrastusjärjestöille. Paikallisjärjestöt lähtevät viikon aikana kouluille esittelemään toimintaansa oppilaille. Halutessaan koulut voivat järjestää myös ilta- tai viikonlopputilaisuuksia vanhempien mukaan saamiseksi. Koulu voi myös itse suunnitella viikolle omaa ohjelmaa hyödyntämällä suunnittelussa ja toteutuksessa oppilaiden osaamista ja osallisuutta (esim. harrastusten esittelyä vertaisohjaajatoiminnan avulla, opettajat ja oppilaat yhdessä kokeilemassa eri harrastuksia).

Tapahtumaan kannustavat mukaan OKM, OPH, Koulussa harrastamisen verkosto ja muut valtakunnalliset harrastustoimintaa toteuttavat järjestöt. Harrastusviikolle luodaan yhteinen ilme ja yhteinen viestintä, jota koulut ja paikalliset järjestöt voivat hyödyntää omassa viestinnässään.