Etänä Neuvoen ja Liikkuen (ESR)

Pohjois-Savon Liikunnan Etänä neuvoen ja liikkuen -hankkeen (ESR) uudenlainen ja mielenkiintoinen toiminta käynnistyy!

Hankkeen virallinen nimi: Poikkeustilanteen etäneuvonta- ja tukipalvelut ja etäkoulutusten sarja yhdistyksille. Poikkeustilanteeseen luodut perheiden ja nuorten etäviikonloppuleirit. (Etänä neuvoen ja liikkuen -hanke)

Pohjois-Savon Liikunta ry käynnisti perjantaina 24.4.2020 poikkeusoloihin rakennetun Etänä neuvoen ja liikkuen -hankkeen. Hanke jatkuu 30.9.2020 saakka. Hankkeen rahoittavana viranomaisena toimii Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja hankkeen kokonaisbudjetti on 65 800 €. Hankkeen tavoitteina on:

  • Tukea yhdistystoiminnan elinvoimaa, yhdistysten toimintakykyä ja yhdistystoimijoiden jaksamista poikkeusoloissa ja niiden päätyttyä
  • Lisätä osaamista
  • Tarjota perheille ja nuorille mielenkiintoisia ja osallistumaan innostavia yhteisöllisyyden kokemisen paikkoja viikonloppuihin ja arkeen – tukea perheiden ja nuorten hyvinvointia ja
  • Luoda ja pilotoida uusia toimintatapoja, toimintamuotoja ja toimintamenetelmiä.

Hankkeessa toteutetaan kaikille pohjoissavolaisille yhdistyksille avointa ja maksutonta etäneuvontaa (chat, sähköposti, puhelin, what’s up) arkisin klo 8-16 (chat ma-pe klo 12-15), ylläpidetään Pohjois-Savon Liikunnan nettisivuilla poikkeusolojen neuvontasivustoa ja toteutetaan etäyhdistys- ja etäkoulutusiltojen sarja. Kaikille pohjoissavolaisille perheille ja nuorille hankkeessa toteutetaan osallistujille maksuttomat Etäsporttileirit la-su 16.-17.5. alkaen. Hankkeen Etäsporttileiriviikonloppujen toiminnan toteutuksessa on mukana viisi seuraa: Kuopion Suunnistajat ry, Salibandyseura Welhot ry, Kuopion Pyöräilyseura ry, Kuopio Rugby Club ry ja Kuopion Reipas ry. Lisäksi hankkeessa kootaan etenkin perheille ja nuorille suunnattua etäliikunnan tarjontaa Pohjois-Savon Liikunnan nettisivuille.

Tarjolla on viisi, osallistujille maksutonta etäleiriviikonloppua. Etätoteutuksen ansiosta kaikki perheet ja nuoret voivat helposti osallistua mukaan. Leiriviikonloput toteutetaan yhteistyössä urheiluseurojen kanssa. Jokaisen viikonlopun jälkeen tulee haastetehtäviä, joiden suorittamisesta arvotaan viikoittain palkintoja! EtäSporttileireille ilmoittautuminen osoitteessa: sporttileirit.sporttisaitti.com. 

Etäsporttileiriviikonloppujen teemat:

  1. Lähdetään luontoon 16.-17.5., Kuopion Suunnistajat ry
  2. Perhepihapelit ja peliharjoitteet 23.-24.5., Salibandyseura Welhot ry
  3. Pyörät Pyörimään 30.-31.5., Kuopion Pyöräilyseura ry
  4. Perhepihapelit ja peliharjoitteet 6.-7.6., Kuopio Rugby Club ry
  5. Posket punaisiksi, ulkona yleisurheillen 13.-14.6., Kuopion Reipas ry

Seuraa Etänä neuvoen ja liikkuen (ESR)-hanketta PSL:n facebook- ja instagram-sivuilla!

Lisätietoja hankkeesta: niina.markkanen@pohjois-savonliikunta.fi / 050 322 3971

www.pohjois-savonliikunta.fi

#PSLetänäliikkuen

Hankkeen chat on auki arkisin klo 12-15. Chat-aikojen ulkopuolella viestit ohjataan PSL:n toimiston sähköpostiosoitteeseen.

ESR-rahoitteista Etänä neuvoen ja liikkuen-hanketta hallinnoi ja toteuttaa Pohjois-Savon Liikunta ry. 

Yhteystiedot

Hankepäälikkö
Niina Markkanen
p. 050 322 3971 
niina.markkanen(at)pohjois-savonliikunta.fi 

Neuvonta-asiantuntija
Pirjo Hulkko
p. 044 5053168
pirjo.hulkko(at)pohjois-savonliikunta.fi

Etäviikonloppuleirikoordinaattori
Anne Kekäläinen
p. 050 560 5437 
anne.kekalainen(at)pohjois-savonliikunta.f

Viestijä
Esa Pietikäinen 
p. 044 491 8062 
esa.pietikainen(at)pohjois-savonliikunta.fi