Koulutukset varhaiskasvattajille

Koulutus on ammatillinen keino kehittää koko työyhteisön (päiväkoti, perhepäivähoito, avoin varhaiskasvatus) sekä yksittäisen työntekijän osaamista lasten liikuttajana sekä fyysisesti aktiiviseen elämäntapaan ohjaajana. Tarjoamme työyhteisölle tai kunnalle koulutusta sekä sparrausta fyysisesti aktiivisen toimintakulttuurin edistämiseen. Koulutukset tarjoavat varhaiskasvatuksen henkilöstölle välineitä lasten liikkumisen lisäämiseen ja oman työn kehittämiseen VASU2018 sekä varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositusten pohjalta. Maksuttomiin koulutuksiimme saamme tukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä

Muut varhaiskasvatuksen henkilöstön liikuntakoulutukset 

Kassiliikunta (2,5t)

Kassiliikunta on ideoitu halvan ja helposti saatavilla olevan välineen - kassin ympärille. Kassi motivoi liikkumaan ja harjoitukset kehittävät kehonhahmotusta ja - tuntemusta. Väline luo myös ikioman pienen tilan. Kassilla voi hyppiä, sinne voi piiloutua, sillä voi uudistaa vanhoja liikunta- ja laululeikkejä ja elävöittää motoriikkaratoja. Samalla, kuin huomaamatta, liikunnan määrä lisääntyy. Pinnistely, ponnistelu, vetäminen ja työntäminen, jotka ovat tärkeitä kaikille lapsille, toteutuvat kassin kanssa touhutessa huomaamatta. 

Lasten tanssin avaimet (3t)

Lasten tanssi pohjautuu leikin, monipuolisen musiikin ja mielikuvituksen pohjalta toteutettuun liikkumiseen. Lasten tanssi koulutukset on tarkoitettu varhaiskasvattajille, kerho-ohjaajille ja alkuopetuksen opettajille. Lasten tanssin avaimet koulutuksen keskeisiä teemoja ovat lasten tanssin sisällöt ja peruselementit,  kuinka ohjaan lasten tanssia ja miten rakennan lasten tanssin tuokion, mitä apuvälineitä voin käyttää lastentanssin tukena, monipuoliset ja innostavat lastentanssiharjoitukset. 

Vekara Vipellys - liikuntaa alle 3-vuotiaille (3h)

Alle 3-vuotiaiden lasten elämä on liikkumista ja kaikki tilat ovat liikuntatiloja. Kurssista saat tietoa ja käytännön keinoja alle 3-vuotiaiden lasten monipuoliseen liikunnan toteutukseen. 

Liikuntaleikkikoulu ohjaajakoulutus (16t)

Liikuntaleikkikoulu on asiantuntijoiden tekemä alle kouluikäisten lasten monipuolinen ja laadukas liikuntaohjema.  Liikuntaleikkikoulu soveltuu hyvin varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen osaksi päiväkodin omaa liikuntasuunnitelmaa ja Ilo kasvaa liikkuen – ohjelman toteuttamiseen.

Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa Liikuntaleikkikoulun materiaaleja voi käyttää monella tavalla. Liikuntaleikkikoulun valmiita tuntimalleja voidaan toteuttaa sellaisenaan, tai ottaa niistä sopivia osia viikoittaisiin ohjattuihin liikuntatuokioihin, aamupiireihin, välipalaliikuntaan, siirtymätilanteisiin ja odotteluhetkiin.

Liikuntaleikkikoulun avulla voidaan taata tavoitteellisen liikuntakasvatuksen toteutus varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa. Liikuntaleikkikoulussa harjoitellaan motorisia perustaitoja monipuolisesti ja systemaattisesti.

Liikuntaleikkikoulun materiaalit saa käyttöön käytyään 
Liikuntaleikkikoulu ohjaajakoulutuksen

Tilaa koulutus omalle paikkakunnalle!
Varhaiskasvatuksen liikunnan asiantuntija Marjukka Siponen
marjukka.siponen@pohjois-savonliikunta.fi 
Lasten ja nuorten liikunnan aluekehittäjä Anne Kekäläinen
anne.kekalainen@pohjois-savonliikunta.fi